NWWI taxaties

De Juiste Waarde is er ook voor al uw taxaties!

Onze taxateurs zijn aangesloten bij het NWWI en werken volgens een uniform, gestandaardiseerd digitaal proces. Wanneer de taxateur (binnen zijn werkgebied) een taxatieopdracht accepteert, geeft hij bij het NWWI aan welke woning getaxeerd gaat worden. Het NWWI zorgt er dan voor dat de taxatieopdracht voor de taxateur digitaal wordt ‘klaargezet’, zodat er een gevalideerd taxatierapport kan worden opgemaakt.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

De validatie van de rapporten binnen het NWWI wordt uitsluitend door ervaren en goed opgeleide taxateurs gedaan. Alle uitgevoerde taxaties worden in een centrale database geregistreerd en alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

 

Prijsklasse woning Prijs exclusief BTW
< €500.000 € 350,00
€ 500.000 - € 1.000.000 € 400,00
≥ €1.000.000 € 500,00

Bovenstaande prijzen zijn inclusief validatiekosten en gebaseerd op een digitale verstrekking van het taxatierapport. Hiermee zijn alle banken bekend en akkoord. Indien u een fysiek exemplaar wilt ontvangen, bedraagt de meerprijs € 20,- exclusief BTW per exemplaar. 

 

Partners en toeleveranciers